ЦЕ - НІКОЛЯ!

Вам обов’язково варто познайомитись з родиною Ніколя та його друзями. Ці книжки мандрують світом вже багато років, знаходячи все нових і нових прихильників, адже читати без сміху історії, які розповідає про себе Ніколя, просто неможливо! 
А почалося все майже сімдесят років тому. У 1950-х роках французький художник Жан-Жак Сампе створив серію гумористичних малюнків. А невдовзі його товариш, письменник Рене Ґоссінні, вирішив написати до них тексти. Ось так і з’явилися на світ веселі оповідання про малого Ніколя та його друзів.
Найбільш корисним буде сімейне читання історій, бо це однозначно книга для спільного читання. Єдине малесеньке застереження: складно сказати з якого віку краще читати цю книгу дітям, бо тонкий французький гумор може бути не всім зрозумілий, оскільки діти дещо простіше сприймають життя та не заглиблюються у підводні гумористичні течії. Ви зрозумієте про що йдеться, якщо маєте дитячий та дорослий досвід читання історій про Вінні-Пуха, або хоча б досвід перегляду мультфільмів. То ж, дорослим читання історій про Ніколя однозначно рекомендується, а дітям точно не зашкодить, бо ця книга на довгі роки залишиться однією з найулюбленіших для багатьох. 


Почати читання можна з будь-якого оповідання. «Рекс», «Джоджо»,  «Я курю», «Я хворий», «Візит до Аньяна», «Годинник», «Рожева ваза у вітальні»… У пригоді стане всесвітня мережа Інтернет – можна і почитати, а можна й в Інтернет-книгарні друковану книгу придбати, навіть в українському перекладі.  
А ще можна почати з кіноперегляду. Це саме той випадок, коли книга та фільм не зашкодять одне одному, а лише підуть на користь. «Маленький Ніколя» (2009) та «Канікули маленького Ніколя» (2014) чекають на вас.

P.S. І наостанок, скоріш за все ви вже знайомі з творчістю Рене Ґоссінні, тільки  відомий він вам як автор коміксів про Астерікса й Обелікса.

Коментарі