Як стати щасливим: рецепт від Поліанни

Часто ми не можемо змінити оточуючу реальність, але ми можемо змінити своє ставлення до неї. Так радять нам  психологи, так підказує нам здоровий глузд, але, виявляється, для більшості з нас це занадто складно…
А чи чули ви про маленьку дівчинку, яка попри всі негаразди вміла радіти і дарувати щастя оточуючим, дівчинку, яка своєю «грою в радість» кардинально змінила життя маленького провінційного містечка? Чи чули ви про Поліанну Вітьєр?..  Ця історія трапилась більш ніж сто років тому, а розповіла ії відома американська письменниця Елеонор Портер.
Дівчинку, що залишилась сиротою, взяла до себе на виховання заможна тітка, якій це було не до серця, та почуття обов’язку змушувало її вчинити саме так. Тітонька була дуже суворою, самотньою та нещасною.  Але племінниця, на яку очікували як на зайвий клопіт і навіть тягар, несподівано стала справжньою знахідкою та великою удачею, що принесла в дім довгоочікуване щастя. Проте, це сталося не одразу. Маленька дівчинка своєю добротою та невичерпним оптимізмом не тільки відігріла скам’яніле серце тітки, а й причарувала усіх мешканців містечка своєю «грою в радість». Цій мудрій грі Поліанну навчив тато-священник: виявляється можна радіти навіть тоді, коли у посилці з пожертвами замість омріяної ляльки знаходиш милиці. Так, радіти, адже вони тобі не потрібні!!! 
Іноді люди, опиняючись у скрутному становищі, замість того, щоб шукати вихід із ситуації, складають руки та починають жаліти себе. І коли вже здається, що навколо темрява і холод - світлий промінчик надії та щастя повертає до життя. Треба лише вміти віднайти той промінчик...
Це книга для дітей, але вона може стати в нагоді  нам, дорослим, бо допоможе згадати своє дитинство, підняти на поверхню давно заховані почуття: щиру радість, здивування, співпереживання.  Всередині кожного з нас є своя Поліанна, варто лише віднайти її. Вперше це буде, мабуть, найскладніше, та виявляється радіти  і бути щасливим - це так природньо, адже кожен із нас прийшов у цей світ, щоб бути щасливим. 
...Гайда читати та радіти життю!!!
P.S.
І якщо у душі у тебе захвилювалася лють чи заздрість, –
Ти всміхнися отак по-простому, і повернеться щирість втрачена.
...Люди! Все робіть по-дорослому, тільки смійтея по-дитячому! 
Грицько Чубай


Коментарі